SOAP

SOAP

meer informatie
100

Geen ondernemers

Beachvolleybal

BV

Geen ondernemers

Loods 47

104

Geen ondernemers

Hal 14

126

Geen ondernemers

Zwitsalpark

zwitsalpark

Opslag diverse ondernemers

Bolkafplein

meer informatie
BP

Real-X

Aerosolfabriek

meer informatie
148

Geen ondernemers

Aerosolfabriek

148B

Geen ondernemers

Portiersloge

112

Geen ondernemers

Werkplaats

150

Geen ondernemers

Werkplaats

152

Geen ondernemers

Werkplaats

154

Foenix

Zwitsalfabriek

meer informatie
136

Area 055

Aerosolfabriek

meer informatie
148A

Geen ondernemers

Bolkafloods

bolkafplein

Ondernemershuis

Kantoor Boldoot

meer informatie

Energiefabriek Apeldoorn

Kantoor Boldoot

meer informatie
144

Tim Koldenhof Producties

Kantine

meer informatie
140

Werken & Co.

Portiersloge

meer informatie
132

Geen ondernemers

Directiekantoor

130

Geen ondernemers

Zwitsalfabriek

134

PLEK

Laboratorium

meer informatie
128a

PLEK

Laboratorium

meer informatie
128b

STOOM

Ketelhuis

meer informatie

Brouwerij De Vlijt

Ketelhuis

meer informatie
114

Service Course

Eerste extractiehal

meer informatie
124

Geen ondernemers

Tweede extractiehal

108

Geen ondernemers

Technische dienst

120

Projectbureau

Beheerderswoning

meer informatie
118

Bounz Apeldoorn

Drieslag

meer informatie
106
Sluit
Close menu

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven? Vul je e-mailadres in en ontvang het laatste nieuws.

#nieuws#25 maart 2018

Van stageopdracht naar bruisende bierbrouwerij

Dani Levy: kritisch en enthousiast in één

Teveel bier. Kan dat? Zeker. Jaren geleden startte een kleine brouwerij in een monumentaal pand in de binnenstad van Apeldoorn. Ze produceerden het bier vooral voor eigen gebruik. Maar men kon niet tegen de productie op drinken. Jaarlijks bleef er 4000 liter bier over. Zonde. Dani Levy liep stage bij één van de ondernemers die zich bezighield met de brouwerij en zag kansen.

Ondernemersplan
“Ik schreef een ondernemersplan om het overgebleven bier ‘Veluwse Schavuyt’ te vermarkten. Het Veluwse bier werd zo’n succes dat afstuderen er niet meer van kwam!”, lacht Dani. Nu, acht jaar later, is de productie van 4000 overtallige liters per jaar gestegen naar 4000 liter per week.

Het Ketelhuis
Dani: “De productie kon flink omhoog omdat we onze intrek namen in het ketelhuis op het Zwitsalterrein. Een prachtig, statig pand.” Dani vertelt trots over de speciaalbieren die hier gebrouwen worden en over zijn passie voor het merk. Hij houdt van een biertje maar is niet per se een grootverbruiker. “Mijn passie is vooral het neerzetten van het merk Veluwse Schavuyt. Het is mooi om te pionieren en dit avontuur wat als stage is begonnen voort te zetten en de hele Veluwe ons bier te laten drinken.”

Bruisen
Dichtbij huis mag dat wel meer van Dani. “Op het Zwitsalterrein mag men wel wat meer bier drinken.” zegt hij glimlachend. “Ik vind dat we trots mogen zijn op Apeldoornse producten. Als we elkaars producten en diensten meer inzetten, versterken we elkaar alleen maar. Door samen te werken kunnen we van Zwitsal een nog meer bruisende plek maken. Ik hoop dat in de toekomst nog meer bezoekers en bedrijven hun weg naar Zwitsal vinden. Voor een biertje is iedereen welkom in ieder geval.”

Dani Levy (midden) met meesterbrouwer Patrick (links) en hoofd-productie Niels (rechts)