Impact Plek Apeldoorn

De wereld over 10 jaar?

Niemand kan in de toekomst kijken, maar dat we komende decennia voor een aantal grote uitdagingen staan, dat is zeker. Daarom wordt op Zwitsal Apeldoorn volop geëxperimenteerd en geïnnoveerd op thema’s zoals impact ondernemerschap, duurzaamheid, circulariteit en inclusief werkgeverschap.

“Duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit als norm in plaats van uitzondering”

Steeds meer ondernemers richten zich, naast het genereren van winst, ook op het realiseren van maatschappelijke impact. Deze ondernemers zijn volop aanwezig in de regio Apeldoorn. Zwitsal Apeldoorn biedt ruimte aan ondernemers, onderwijs en overheden om elkaar te ontmoeten, met elkaar te werken en van elkaar te leren op onderstaande thema’s. Op deze manier geven we samen vorm aan een nieuwe economie, de Betekenis economie. Thema’s waar actief op wordt samengewerkt zijn:

  • Circulaire ketens
  • Participatie (met name in de energietransitie) & Inclusie
  • Impactvol ondernemen

Hoe kun jij meedoen?
Kom werken op Zwitsal Apeldoorn en ontmoet een grote diversiteit aan ondernemers die werken op bovenstaande thema’s. We bieden werkplekken, kantoorruimtes en vergaderfaciliteiten. Meer weten? Neem contact op met Hanneke.

Meld je aan voor één van de workshops (bekijk onze agenda) of ontdek gave programma’s worden aangeboden.
Impact Plek Apeldoorn is een initiatief van Plek Apeldoorn, Startup Apeldoorn, Apeldoorn, de Energiefabriek en NewTechPark.

Contact

Vlijtseweg 128A
7317 AK Apeldoorn
ImpactHub2

Workshops en programma’s

Impact festival – dinsdag 24 mei 2022

Dinsdag 24 mei organiseert Impact Plek het eerste Impact festival in Apeldoorn. Een middag vol kunst, muziek, workshops, lekker eten en drinken. Wil jij ontdekken hoe jij meer impact kunt maken en bij kunt dragen aan de transitie naar een nieuwe economie? Laat je inspireren, ontmoet nieuwe mensen en beleef een onvergetelijke middag.
Lees er meer over

Programma’s

TechnoDiscovery: techniek ontdekken vanaf de basis(school)

TechnoDiscovery is een technische educatieve werkplaats waar leerlingen van alle basisscholen uit Apeldoorn op een creatieve manier kennis over en ervaring met techniek opdoen. Samen en schouder-aan-schouder met de gemeente Apeldoorn, basisscholen, pabo’s, technische bedrijven en het mbo. Daarbij besteden we ook aandacht aan bewustwording over het milieu, de opwarming van de aarde, duurzame energie en recycling van materialen.

DC-Lab: duurzaam innoveren met groene energie

Wat is het?
Een open Innovatie Lab, een plek waar het bedrijfsleven samen met onderwijs en kennisinstellingen kan experimenteren met alternatieve stroomverdeling voor de toepassing van smartgrid opwekkers en afnemers. Het Lab bestaat uit een aantal laboratoriumruimtes waarin op diverse spanningsniveaus dc-stroom wordt aangeboden.

Programma Betekenisvol ondernemen

Haal meer uit jezelf en voeg betekenis toe met jouw bedrijf. Tijdens dit programma van een half jaar ga je samen met een groep betekenisvolle ondernemers op reis. Het programma is er op gericht dat jij een groei doormaakt op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Zodat je meer in tune komt met waar het jou om gaat en daarmee van betekenis bent voor de wereld.

ImpacthubApeldoorn_samen

Vlijtseweg 100 t/m 150
7317 AK Apeldoorn

Impact Plek ApeldoornImpact Plek ApeldoornImpact Plek Apeldoorn