SOAP

SOAP

meer informatie
100

Geen ondernemers

Beachvolleybal

BV

Geen ondernemers

Loods 47

104

Geen ondernemers

Hal 14

126

Geen ondernemers

Zwitsalpark

zwitsalpark

Opslag diverse ondernemers

Bolkafplein

meer informatie
BP

Real-X

Aerosolfabriek

meer informatie
148

Geen ondernemers

Aerosolfabriek

148B

Geen ondernemers

Portiersloge

112

Ambachtsplein

Werkplaats

meer informatie

REA College

Werkplaats

meer informatie
150

Ambachtsplein

Werkplaats

meer informatie

REA College

Werkplaats

meer informatie
152

Ambachtsplein

Werkplaats

meer informatie

REA College

Werkplaats

meer informatie
154

Foenix

Zwitsalfabriek

meer informatie
136

Area 055

Aerosolfabriek

meer informatie
148A

Geen ondernemers

Bolkafloods

bolkafplein

Ondernemershuis

Kantoor Boldoot

meer informatie

Energiefabriek Apeldoorn

Kantoor Boldoot

meer informatie
144

Tim Koldenhof Producties

Kantine

meer informatie
140

Werken & Co.

Portiersloge

meer informatie
132

Geen ondernemers

Directiekantoor

130

Geen ondernemers

Zwitsalfabriek

134

PLEK

Laboratorium

meer informatie
128a

PLEK

Laboratorium

meer informatie
128b

STOOM

Ketelhuis

meer informatie

Brouwerij De Vlijt

Ketelhuis

meer informatie
114

Service Course

Eerste extractiehal

meer informatie
124

Geen ondernemers

Tweede extractiehal

108

Geen ondernemers

Technische dienst

120

Projectbureau

Beheerderswoning

meer informatie
118

Bounz Apeldoorn

Drieslag

meer informatie
106
Sluit
Close menu

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven? Vul je e-mailadres in en ontvang het laatste nieuws.

#nieuws#28 november 2018

Achter elke taart schuilt een verhaal

Bakatelier 'Popjes van Katrien' opent op Zwitsal Apeldoorn

Vanaf 1 december opent Popjes van Katrien haar deuren op Zwitsal Apeldoorn. Vanaf dan zijn er regelmatig heerlijke geuren te ruiken op het terrein. In het bakatelier zullen namelijk de lekkerste cakepops, cupcakes en taarten gebakken worden. Katrien Elzinga heeft er al helemaal zin in!

We willen de popjes van Katrien!
Het begon allemaal bijna 5 jaar geleden. In februari 2014 studeerde de man van Katrien geneeskunde en liep stage. Tijdens zijn stageperiode had Katrien al eens cakepops voor zijn collega’s gebakken. Toen zijn stage er bijna opzat, vroeg hij zijn collega’s: “Zal ik een taart meenemen van Multivlaai?” “Nee,” zeiden zijn collega’s, “we willen de popjes van Katrien!”

“Ik werkte toen nog bij de Telegraaf,” vertelt Katrien, “ik schreef reisartikelen en had helemaal niet de intentie om daarmee te stoppen. Ik dacht: ik bak nog één keer iets, en dan is het klaar.”

Maar dat bleek nog maar het begin. “Kort daarna kreeg ik telefoon van een collega van mijn man. Ze wilde graag dat ik de traktaties voor haar drie kinderen maakte.” En ook andere collega’s en zelfs patiënten wisten haar te vinden.

Daarna ging het allemaal snel. Vanwege haar verhuizing naar Apeldoorn stopte Katrien met schrijven voor de Telegraaf. Toen ze op een terras werd gevraagd of ze een eigen bedrijf, website of visitekaartje had, besloot ze er werk van te maken. De volgende dag stond Katrien, met een doosje cakepops, in de Kamer van Koophandel. “Die waren zo enthousiast, dat ze meteen een bestelling plaatsten.”

Naast oma in de keuken
Helemaal nieuw is het bakken voor Katrien niet. “Ik ben geboren in België en vooral opgevoed door mijn grootouders. Sinds mijn zesde sta ik al naast mijn oma in de keuken.” Toen ze naar Nederland verhuisde werd de kloof tussen haar en haar grootouders groter. “Ik merkte dat ik het koken en bakken had gemist. Ik vraag me ook nog vaak af: wat zou mijn oma doen?” De manier waarop Katrien nu werkt, is dan ook te danken aan haar oma. “Vroeger deden we alles zelf, van bramen plukken in de achtertuin tot konijnen villen. Tot op de dag van vandaag gebruik ik geen pakjes of zakjes. Ik sta volledig achter mijn producten.”

Dat klinkt als een mooi ideaal, maar brengt ook bepaalde druk met zich mee. “Standaard hoort niet in mijn keuken. Elke levering is maatwerk. Ik ben dan ook elke keer weer bloednerveus, vinden ze het wel lekker?” Maar het maakt haar werk ook leuk. “Elk mens is uniek, dus is ook elke taart anders. Natuurlijk maak ik wel eens twee dezelfde taarten, maar achter elke taart schuilt een ander verhaal.”

Zwitsal
Om zoveel lekkere dingen te kunnen maken, heb je een flinke keuken nodig. “Ik wil niet zomaar op een industrieterrein zitten.” In februari kreeg Katrien een rondleiding op Zwitsal Apeldoorn. “Ik was daar zo van onder de indruk!” Dat was geheel wederzijds. Zo’n mooi en vooral lekker bedrijf zien wij graag op ons terrein! Het contract was dan ook snel ondertekend.

In het bakatelier van de Popjes van Katrien kan je straks tijdens workshops zelf aan de slag om de lekkerste dingen te maken. Katrien heeft al een paar ideeën: “Heel Holland Bakt komt er weer aan en het lijkt mij gaaf om die taarten na te gaan maken.”

Wil je meer weten over de Popjes van Katrien? Kijk dan snel op www.popjesvankatrien.nl.