Voor ieder wat wils

Voor ieder wat wils, dat is de beste omschrijving voor Zwitsal Buitenstad. Bezoek een leuk festival of struin lekker langs een van de vele rommel- of vlooienmarkten, die jaarlijks op het terrein georganiseerd worden. Ontmoet je vrienden onder het genot van een gezellige borrel of een heerlijk hapje eten. Organiseer jouw feest of bruiloft op een van de mooie plekken van het terrein en kies echt eens voor iets anders. Dit uniek stukje Apeldoorn leent zich voor van alles. Binnen én buiten. Voor jong en oud. Van sportieveling tot cultuurliefhebber. Voor ondernemers en mensen die er gewoon even lekker op uit willen.
Zwitsal Buitenstad. Voor ieder wat wils.

“Voetjes van de vloer of een matchpoint maken in het zand?”

Dans & Theater, Cultuur en Sport

Zwitsal Buitenstad is rijk aan ondernemers die leuke activiteiten bieden op het gebied van sport, cultuur, dans en theater.

Dans & theater

Een van de blikvangers van Zwitsal Buitenstad is Joji Na School of Arts onderdeel van Tim Koldenhof. Dé dans-, zang- en theaterschool van Apeldoorn. Hier ontplooi jij jouw theater, zang of danstalent. Of je nu beginner bent of vergevorderd. Deze school heeft alles in huis. Voor jong én oud. Wil je lekker bezig zijn met jouw favoriete hobby, of misschien zoek je wel een springplank naar een professionele carrière? Dan is Joji Na School of Arts the place to be! Voor de muziekliefhebber is het mogelijk om een DJ workshop te volgen bij United DJ School!

Cultuur

Een aantal panden op Zwitsal Buitenstad behoort tot Nederlands industrieel erfgoed. Als je een wandeling maakt over het terrein proef je deze sfeer van de voormalige Zwitsal fabrieken. Loop je verder richting het centrum van Apeldoorn dan kom je vanzelf in het groene Zwitsal Park. Hier is ruimte voor recreatie, sport en spel op eigen gelegenheid.
De wens is dat kunst steeds meer een plek krijgt. Een eerste uiting is gemaakt door Stephan Peters, onder de doorgang bij Foenix naar het kanaal. Bij historie lees je meer over de betekenis van het terrein, vroeger en nu.

Sport

Hou jij wel van een balletje slaan? Ga dan naar Apeldoorn Padel. Of speel in de zomer een stevige pot beachvolleybal. Bij Stadsstrand Soap kan het!

Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils

“Leuke originele cupcakes voor je verjaardag of een heerlijk lokaal biertje drinken?”

Eten & drinken

Op culinair gebied is Zwitsal Buitenstad ook vol in ontwikkeling en biedt het steeds meer mogelijkheden. Het accent van de horeca ligt vooral op lokaal, ambachtelijk en kleinschalig. Iedere ondernemer heeft zijn eigen dromen tot leven gebracht in zijn eigen unieke concept, waarbij ambacht en samenwerking met lokale ondernemers centraal staat. Ook past het echt bij Zwitsal Buitenstad dat de meeste ondernemers maatschappelijke doelstellingen nastreven. Denk daarbij aan hergebruik van materialen en gebruiksvoorwerpen en het duurzaam en lokaal inzetten van menskracht. Samen met onderstaande ondernemers kom je tot de leukste momenten!

“In de voetsporen van het Drakenbootfestival treden of je jaarlijkse personeelsbijeenkomst in een ander jasje?”

Events & festivals

Door de grootste opzet van terrein met de grote industriële hallen, de groene zones en leuke kleinere ruimtes, biedt Zwitsal Buitenstad veel (creatieve) mogelijkheden. Zoek je iets anders voor jouw bijeenkomst, event, festival of congres en een makkelijk bereikbare locatie met voldoende gratis parkeergelegenheid en uitstekende horeca? Ontdek Zwitsal Buitenstad. Makkelijk bereikbaar op vijf minuten van de snelweg, directe OV-verbinding van het station of vijftien minuten lopen.

Bezoek een evenement

Reeds een aantal bijzondere evenementen behoort inmiddels tot de standaard programmering: het jaarlijks terugkerende Drakenbootfestival, of de Brocante & Vlooienmarkten. Maar ook het Bevrijdingsfestival en het Oktober Bierfest hebben een vaste plek op de evenementenkalender.

Voor ieder wat wils

Organiseer zelf een evenement

Het is ook mogelijk om je eigen event of festival te organiseren. Bekijk de mogelijkheden bij:

Event locaties

“Iets bijzonders vieren zoals je bruiloft of je 50ste verjaardag?”

Bruiloften & andere feesten

Heb je een mooi feest te vieren en ben je op zoek naar iets unieks en anders. Zwitsal Buitenstad is het antwoord op wat je zoekt! Op meerdere plekken kun je iets bijzonders neerzetten: zelf een ruimte huren via Zwitsal Buitenstad (lees de mogelijkheden bij Events & Festivals of bekijk de mogelijkheden bij de verschillende organisaties op het terrein). Onderstaande partijen zijn of een horecaondernemer op het terrein of kunnen je helpen met het organiseren van jouw feest!

En we vinden het ook leuk om te vertellen dat SOAP een officiële trouwlocatie is. Dat betekent dat de huwelijkse voltrekking, naast alle andere fijne momenten van jullie grote dag, bij SOAP mag plaats vinden. Wil je hier meer over weten? Via onderstaande button SOAP vind je meer informatie of neem dan contact op met Maartje Smit via 0610471155 of reserveringen@soap-apeldoorn.nl.

Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils

“Unieke opnames met een gave achtergrond”

Bruidsreportage, fotoshoot of filmopname

Jouw film, fotoshoot of bruidsreportage op een mooie en unieke locatie? Karakteristiek, industrieel en gewoon net even wat anders dan anders? Het kan allemaal bij Zwitsal Buitenstad! Per 1 mei 2022 is het niet meer mogelijk om binnen shoots of filmopnames te doen. De openbare buitenruimtes zijn wel vrij toegankelijk.

 

Bekijk hier de sfeerimpressies!

Neem voor meer informatie contact op via het formulier. Vervolgens nemen wij contact met jou op om je aanvraag verder te behandelen.

“Lekker struinen over het terrein bij de kringloopwinkel of buiten langs de mooie tuinen en het kanaal”

Maatschappij & duurzaamheid

Op het gebied van maatschappelijk ondernemen en (sociale) duurzaamheid is er genoeg te vinden op Zwitsal Buitenstad. Ben je opzoek naar een organisatie die erg bewust met mens en milieu omgaat bij het aanbieden van diensten? Wil je weten wat voor circulaire initiatieven er zijn op mens & materiaal niveau? Bekijk dan een van onderstaande ondernemers!

Voor ieder wat wils

Vlijtseweg 100 t/m 150
7317 AK Apeldoorn

info@zwitsalbuitenstad.nl
#WijzijnZwitsal

Voor ieder wat wilsVoor ieder wat wilsVoor ieder wat wils